Hvornår er man kærester? Få svaret her

Måske har du allerede erfaring fra flere lange forhold, eller måske har du aldrig prøvet at have en kæreste før. Uanset hvad, så når alle højst sandsynligt at stille sig selv det spørgsmål mindst et par gange i livet. Det kan være svært helt at afgøre, hvorvidt man officielt kan betegnes som kærester eller ej. Det afhænger nemlig ikke kun af, hvad du selv tænker der gælder som værende ”rigtige kærester” eller hvor grænsen går. Du er også nødt til at tænke på, hvad din udkårne mener. Det kan være at han eller hun har en anderledes opfattelse af hvornår man er i et eksklusivt forhold, og hvornår det ikke er tilfældet.

Flere tanker om, hvornår man kan kalde sig kærester

Hvis du føler, at datingscenen i dag er betydeligt mere kompliceret, end hvordan tingene foregik for flere år siden, så har du fuldstændig ret. I dag er linjerne mere udviskede og folk har flere valgmuligheder i forhold til, hvordan de vil indrette sig, og hvad de mener, udgør et forhold der passer til dem og deres livsstil. Sådan foregik det ikke i det sidste århundrede. Det var selvfølgelig vigtigt, at et par kunne lide hinanden, men meget af det handlede også om praktiske aspekter. Ægteskab var langt højere prioriteret. Hvis man blev inviteret ud som kvinde, så var der en større seriøsitet omkring dette, end hvad tilfældet måske er i dag. Der var også større krav til mandens side af tingene, og han skulle også ofte bede om tilladelse fra familien før han måtte fri. Ofte flyttede man også først ind sammen når man allerede var gift – indtil da, blev man boende hos sine forældre.

I dag er tingene en del anderledes. Kvinder er for eksempel ikke længere afhængige af at blive gift for at kunne forsørge sig selv. Derudover er der mange steder blevet en større frigørelse, som giver mulighed for at folk kan vælge partnere ud fra kemi og deres præferencer, i stedet for at tænke praktisk. Større frihed og diversitet.

Derudover er hele processen fra første møde til faste samlevere også trukket en del mere ud. Man kan sagtens have stadier hvor man måske bare ”taler sammen”, går på dates og hænger ud. Det kan være lidt af en gråzone, for grænsen mellem at date og være faste kærester, kan godt virke lidt forvirrende. For hvis man allerede laver de ting, som kærestepar også gør, hvorfor giver man så ikke bare sin relation den titel? Der kan dog være mange mennesker, der anser titlen som ”kæreste” for at være noget meget officielt og seriøst, og dét er måske ikke noget som de er klar til lige nu.

Kærligheden blomstrer, og du tænker: Hvornår er man kærester?

Hvis du allerede har fundet en fyr eller kvinde som du har lyst til at være i et fast forhold med, så har du måske grublet længe over det spørgsmål. For hvad skal du sige, når venner og familie spørger ind til jeres forhold? Er personen du ses med en god ven, en date, partner eller officiel kæreste? Det kan godt skabe en del potentielt forvirrende eller akavede situationer – især hvis du har én opfattelse om, hvad I er eller hvor forholdet er på vej hen, og din udkårne har en helt anden idé om tingene.

Det er klart, at et stabilt og velfungerende forhold ikke kan opstå med det samme. Alting kan føles utrolig intenst i starten, og måske er du helt overbevist at du har fundet den ”eneste ene”. Det kan være fristende at meddele det til hele din omverden – venner, familie, bekendte, kollegaer. Men her er det vigtigt, at du er realistisk omkring hvor jeres forhold befinder sig henne. Hvis du kun har kendt vedkommende i en måneds tid, så er det for tidligt at sige, hvorvidt det er en partner du kan se dig selv sammen med i det lange løb.

Derudover er det også vigtigt, at din potentielle kæreste, også er klar til et forhold, hvis det er det du ønsker. Læg mærke til hvor meget han eller hun investerer i dig. Ønsker din udkårne at præsentere dig for sine venner og familie, og inkludere dig i deres liv? Eller ønsker de i stedet at mødes ud på de sene timer, hvor de ikke har andre planer og ønsker noget selskab? Så kan det godt tyde på, at de ikke er nær så interesserede i et fast parforhold, som du måske er. Hvis du gerne vil sortere fra start, så kan du f.eks. inde på online datingsider som 40 plus finde ny kærlighed og en ny, potentiel flamme.

Bliv enige med hinanden – hvornår er I kærester?

Selv hvis det hele tyder på, at I begge gerne vil hinanden og har de samme ideer om hvad fremtiden kan bringe for jer i et forhold, så undgår man dog ikke helt den gråzone (eller måske endda limbo) inden man får afklaret hvad ’titlen’ er på forholdet. Det er selvfølgelig helt normalt i en periode, men hvis der går flere måneder uden du føler, at du reelt ved hvad den anden person lægger i forholdet, så er du nødt til grundigt at overveje, hvad dit næste skridt skal være. Hvis du ønsker et kæresteforhold, og er utilfreds med jeres situation lige nu, så er det helt i orden at fortælle det til den anden person. Du hverken kan eller skal kræve, at den anden person gør forholdet officielt, men du kan godt sige, at du er nødt til at fjerne fokus fra jeres relation, hvis der ikke er en fremtid i det.

Det kan også være, at den anden person helt naturligt opfatter jer som et kærestepar – så er det også i orden at tage en snak om jeres situation. Det er god skik, at spørge om du kan kalde din udkårne for din kæreste, inden du rent faktisk gør det. Ellers kan du igen risikere at havne i en ubekvem situation.

Kort sagt, så skal du være klar over hvilken slags forhold du selv ønsker, og hvad du forventer fra sådan et forhold. Kun når du selv ved hvad du vil have, kan du have lidt mere klarsyn omkring en potentiel kæreste. Hvis du mener, at forholdet har en fremtid og du ønsker at skabe grobund for et stabilt forhold, så er det vigtigt at I får taget en snak og afstemt forventningerne. Hvornår er I kærester, hvad betyder det at være kærester, og hvilken titel har jeres forhold nu? Det er forskelligt fra person til person, så få talt med din partner om jer begges ønsker og behov.